Prosjektet "Hvor er Mine brødre" arbeider med å rekruttere flerkulturelle menn til å ta høyere utdanning rettet mot oppvekstsektoren. Nå kommer de til Trondheim og DMMH, for å fortelle om prosjektet og delta i en etterfølgende samtale.
Antall barn som lever i familier med lav inntekt og som strever med å få endene til å møtes, har økt jevnt de siste årene i Norge, særlig i de store byene. Vi vet at oppvekst i fattigdom kan føre til marginalisering og utenforskap, og har mange negative konsekvenser for barna det gjelder. Møtet vil adressere spørsmål som:
- Hva som gjøres for å motvirke denne utviklingen?
- Hva er situasjonen i Trondheim
- Hvilke tiltak virker forebyggende
- Hvordan kan ulike aktører jobbe samme for å fremme gode levekår for alle barn?
I samtalen vil Therese Rystad (enhetsleder Brundalen barnehage), Kristin Alfer (Trondheim kommune) og Tor-Kristian Stinessen (Barne og familietjenesten, uteseksjonen) delta. Samtalen ledes av Morten Hjelde fra MIB-nettverket på DMMH. (Menn i barnehagen.)
Målet med samtalen er å drøfte muligheter og utfordringer, og løfte fram det gode arbeidet om gjøres for å motvirke utenforskap i Trondheim.
Hvor er mine brødre
Sahaya Kaithampillai og Alexander Angeltvedt startet prosjektet med bakgrunn i at de savnet rollemodeller som representerte deres egen bakgrunn blant ansatte i barnehagen, SFO og på skolen. Brødre-prosjektet består av profesjonsutøvere, og har som mål å bygge broer og skape tillit mellom sentrale aktører innen oppvekstsektoren. Prosjektet ønsker å bidra til å være del av løsningen på frafall, utenforskap og manglende tilhørighet. På dette møtet vil også Filip Otto Haug fra prosjektet være til stede.Prosjektet er tilknyttet OsloMet’s Storbybarn-satsning og områdesatsningen bydel Søndre Nordstrand i Oslo.