Forventede resultater
Data om matvarene som blir kjøpt inn i løpet av et år i minst 20 barnehager i Norge vil bli brukt for å beregne karbonutslippet, vannforbruk og areal forbruk knyttet til hvert enkelt produkt, inkludert transport, innpakning, osv. Vi vil utvikle en app for å vurdere helse- og miljøpåvirkningen av matvarene. Appen vil være tilpasset bruk i barnehagen og vil være gratis.
Prosjektet vil også utvikle og teste ut pedagogiske verktøy og aktiviteter som handler om bærekraft og helse og som barnehagene vil få gratis tilgang til.
Resultatene av dette prosjektet skal brukes både i utdanning og praksis og vil bidra til en bedre forståelse av mat og bærekraft og hvordan man introduserer dette temaet til barnehagebarn.
Metoder
Spørreundersøkelse, intervju, observasjon, intervensjon, LCA analyse.
Prosjektperiode
FOOD4kids har oppstart i desember 2023, og avsluttes 31.05.27.